Laila Engberg. Foto: Kristina Stulken/SR Väst
Sjukvård

Många halkade i snön

0:52 min

Akutavdelningen på Uddevalla sjukhus hade bråda tider i helgen – från fredag morgon till söndag kväll kom över 130 patienter in som hade halkat ute i snön.

– Det har varit väldigt mycket att göra faktiskt. Det har varit många ortopedpatienter som har ramlat och slagit sig, säger Laila Engberg, sjuksköterska på akutavdelningen på Uddevalla sjukhus.

Framförallt handlar det, enligt Laila Engberg, om handleds- och överarmsfrakturer, och stundtals var det många patienter som satt i väntrummet på akuten i helgen. Laila Engberg berättar att vissa fick vänta i tre-fyra timmar från att de kom in och tog en kölapp tills de kunde bli undersökta. Idag är trycket inte lika hårt, men Anna Ljungström hade otur i morse när hon skulle gå ut.

– Jag halkade och ramlade utför en trappa. Det var jättehalt, jag tog två steg ut och sedan rasade jag utför resten av trappan, säger Anna Ljungström.

I väntan på röntgen fick Anna Ljungström ligga på akuten på en brits med nackstöd runt nacken.

– Jag har slagit i skuldran. Det gör ont när man andas in djupa andetag och bara man rör sig. Det bränner nästan, säger hon.

Kristina Stulken
kristina.stulken@sr.se
0522 - 67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista