1 av 7
Det är problem med drivbildning på vissa vägar. Foto: Adam Ihse/Scanpix
2 av 7
Bolstads sydöstra del mot Gestad/Brålanda-hållet. Foto: Sölve Andersson
3 av 7
Gestadvägen klockan 10. Foto: Ing-Marie Norrman
4 av 7
Snö på Orust. Foto: Liz Johansson
5 av 7
Nästintill barmark på Strömvallen i Strömstad. Foto: Åsa Karlsson
6 av 7
Klintvägen i Trollhättan. Foto: Ivan Hilmersson
7 av 7
Kl. 04.30 på Bohus Malmön.Tidningsbudet Charlotta Gustafsson tog bilden.
Snöovädret

Vägar driver igen

Just när alla mindre vägar i Dalsland blivit farbara igen yr de igen och nu är det stora problem, bland annat på vägen mot Sikhall. Dessutom ger ytterligare snöfall mer problem.

Skolskjutsarna mellan riksväg 45 och Vänerkusten är inställda i dag, tisdag, på grund av väderläget. Det berör Dalboskolan, Frändeskolan, Skerrud och Brålanda skola. Bussarna kör inte heller över Sundals Ryr-området. Skolorna bedriver undervisning som vanligt.

Enligt Vänersborgs kommun så hade så hade Trafikverket lyckas öppna alla mindre vägar i Dalslandsdelen av Vänersborg vid 21-tiden i går kväll och samtliga mjölkproducenter hade kunnat få iväg sin mjölk.

Vid 03 i morse återupptogs arbetet med vägarna. Även om blåsten är mindre kraftig än tidigare dagar så yr vägarna snabbt igen och läget kan vara fortsatt besvärligt.

Bland annat är det stora problem på vägen ut mot Sikhall där bilar har svårt att ta sig fram.

I Vänersborg kom det en decimeter nysnö natten till i dag och snöröjarna är igång sedan tidig morgon. Från hemtjänsten sida har allt flutit på som det ska under natten, meddelar Thomas Fridén, som är nformationssekreterare på Vänersborgs kommun.

Benny Josefsson på Trafikverket kommenterar dagens läge:

– Det har blivit lite bättre men det är fortfarande problem i stråket sydväst om Vänern med mycket drivbildning.

Vad säger du om väglag och plogning?

– Det svåra är att vägarna driver igen så fort plogbilarna har varit där. Vi är ute och halkbekämpar och plogar så gott det går.

Var är det värst?

– Sydväst om Vänern i stråket ner mot Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och Ljungskile. Och på väg 2151 mot Sikhall är det stora problem och den är inte farbar på grund av drivbildning.

Förutom detta så ska det enligt Trafikredaktionen vara riktigt halt på E6 norrut. På väg 161 mellan Lysekil och Uddevalla finns flera stillastående bilar i diket och vid sidan av vägen.

Vad ger du för råd till trafikanter?

– Håll avstånden och kör lugnt och sakta och innan man ger sig ut så kan man titta på vår hemsida för att kolla läget på vägarna.

Sveriges Radios trafikredaktion har telefonnummer 020–999 444

www.trafikverket.se

nyheter.vast@sr.se

Hur drabbas du?

En lastbil kämpar mot snön vid Trestad Center. Foto: Cecilia Bäcklund/SR Väst

Kört fast med bilen? Kommer du inte till jobbet? Snön drabbar många – men vilka problem har du? Maila eller ring oss! nyheter.vast@sr.se eller 0522 – 67 00 25. Skicka gärna bilder på hur det ser ut just där du befinner dig.

#link=234777#

#link=234776#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".