Saabs nya 9-5. Foto: Evelina Myrbäck/SR Väst
Bilförsäljning

Uppåt för Saabs försäljning

1 119 sålda bilar, det blev facit för Saabs novemberförsäljning i Sverige. Bästa månaden hittills i år och jämfört med samma period året innan ökade den med 86 procent.

Magnus Hansson, chef för Saab Sverige och Norden säger i ett pressmeddelande att siffrorna är oerhört glädjande och uppmuntrande.

--  Jag vill dessutom återigen poängtera att siffrorna ska ses i ljuset av att vi inte hade några nya bilar från fabrik att sälja under årets första fyra månader. Faktum är att det var först under årets tredje kvartal som leveranserna till våra kunder kom igång ordentligt, säger han i pressmeddelandet.

9-3 fortsätter att vara den modell som säljer överlägset bäst och den modell som 70 procent av Saabs svenska kunder valt under året.

Totals sett har Saab sålt 7 544 bilar i år. Det innebär att man måste sälja knappt 1 500 bilar ytterligare under december innan man når det uppsatta säljmålet på 9 000 bilar.

I november registrerades 26 752 nya personbilar totalt i Sverige, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är en ökning med 32,9 procent jämfört med samma månad förra året.

Under året har 259 914 nya personbilar registrerats, en ökning med 34 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Flest sålda bilar 2010

1. Volvo V70 II: 20 925
2. VW Passat: 11 723
3. VW Golf: 11 584

Källa: Bil Sweden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".