Apoteket på väg in i Vänerparken

Regionen har lyckats minska förlusten i en nästan legendarisk förlustaffär - Vänerparken i Vänersborg. Det är det gamla lasarettet som en gång såldes och som man sedan dess betalt hyra för utan att använda....

Det var i början av 90-talet som dåvarande landstinget sålde huset och sen skulle hyra lokaler i . Genom åren har landstinget avvecklat den kvarvarande verksamheten i lokalerna, men sitter trots att lokalerna är tomma kvar i ett kostbart hyresavtal fram till år 2015 - en nästan legendarisk förlustaffär som åtminstone i backspegeln ser legendariskt korkad ut.
Men nu är nåt på gång som ska hjälpa upp det här lite grann. Av de 4.000 kvadratmetrarna har man lyckats hyra ut 1.400 till Apoteksbolaget. Fast det som menas med marknadshyra i Vänersborg är förstås inte så mycket - 1.120.000 kr om året får regionen in som ett litet tillskott för att minska förlusten, inte på långa vägar det man själv betalar i hyra för samma yta.
Fast för att Apoteksbolaget ska gå in i det här krävs ombyggnader för 10,7 miljoner - vilket Apoteksbolaget ska betala av under hyrestiden till år 2015. Ett litet plåster på såren alltså för denna legendariska affär.
På tisdag fattar regionstyrelsen beslut i frågan.
Lasse Wieslander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista