Saab i Trollhättan

Jobben på Saab i Trollhättan hotade

Enligt uppgifter till Aftonbladet så har ett beslut tagits av GM: s ledning i största hemlighet om på sikt ta bort all produktutveckling från Trollhättan och Sverige som då förlorar allt inflytande över kommande Saabmodeller och det gör fabrikens framtid osäker. 

Konsekvenserna skulle bland annat bli att den kommande 9-5 modellen som ska presenteras 2008 kan komma att byggas i USA. Saabs presschef Christer Nilsson säger till Radio Väst att Saab aldrig kommenterar uppgifter som handlar om framtida produkter.

Han säger vidare att det inte finns mer anledning till oro nu än det varit tidigare under Saabs historia. Hela bilindustrin går igenom en stor omvandlingsfas nu och det gör också GM och Saab.

GM har börjat bygga Saabmodeller på olika platser i världen och det kommer GM troligen att fortsätta göra men det finns ingen anledning att nu tro att GM skulle överge Trollhätteanläggningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista