Foto: Scanpix
Fotboll

Spanjor till LSK

Ljungskile SK har idag gjort klart med den 23-åriga spanska mittfältaren Lorenzo Brais. Tanken är att han ska ersätta lagkaptenen Martin Smedberg-Dalence.

– Han såg riktigt bra ut, säger Jörgen Wålemark.

Lorenzo Brais har tidigare varit en del av storklubben Real Madrids organisation men aldrig spelat några matcher.

– Han var riktigt bra när han var här på provspel, säger ex-spelaren Jörgen Wålemark som numera hjälper till med värvningarna till klubben.

Anders Wallgren i LSK:s sportkommitté fyller i:

– En offensiv kantspelare. Bolltrygg och snabb.

LSK har försökt att få igenom affären under en månads tid ungefär men pappersexercisen har gått långsamt. Så sent som i förmiddags trodde ordföranden Paul Pettersson att affären skulle dröja ytterligare några dagar men bara några timmar senare var den helt i lås.

Brais ses som ersättare för lagkaptenen Martin Smedberg som med all sannolikhet lämnar klubben.

– Det är så vi ser på honom. Nu visar vi att vi är på gång. Vi har hittat en spanjor här som ser riktigt bra ut, säger Anders Wallgren.

– Han har gått igenom hela Real Madrids ungdomsakademi fram till seniorfotbollen. Efter det gick han till Sevilla men slog sig inte in i a-laget. Han har då spelat i b-laget för att sedan lånas ut till Moratalla [i andradivisionen].

Moratalla är den klubb han kommer senast ifrån innan han nu går till LSK.

Not: Martin Smedberg-Dalence förhandlar med bland andra GAIS och IFK Norrköping i allsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".