Kineser vill börja bygga i år

Planerna på en kinesisk marknad i Tanum är i full gång. Det handlar om en stormarknad med kinesiska specialiteter, men också en sorts Chinatown med kinesiska kampsporter och andra kulturella inslag.
Rolf Hermansson på Tanums kommun, ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, säger till Radio Väst att Tanumshede kommer att bli helt förändrat om planerna sätts i verket. Det blir ett stort område, med kinesisk prägel, en stor arbetsplats och många besökare,och betydligt mer folk i rörelse än tidigare i Tanumshede. Rolf Hermansson säger att han träffat Mr Li, som upphovsmannen heter, två gånger.Han har bestämt sig, men inte konkretiserat planerna eller visat några skisser. Rolf Hermanssonsäger att han gärna vill att det blir av, men att det är viktigt att kommunen får vara med och bestämma. Kineserna vill börja gräva redan i år.Och det fullt möjligt, säger Rolf Hermansson, eftersom området är planlagt som industriområde.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista