Risk för konflikt idag

Idag blir det klart om journalister på Sveriges Radio, SVT och Utbildningsradion går ut i arbetsmarknadskonflikt eller ej.

Det är Svenska Journalistförbundet som är oense med arbetsgivarna inom public service.
Idag kl 4 på eftermiddagen kan det vara dags för en arbetsmarknadskonflikt som innebär bl a blockad av vissa arbetuppgifter.
Men först är det klockan 11 som gäller, då ska både journalistförbundet och SRAO, arbetsgivarorganisationen för SR SVT och UR, lämna svar på ett medlarbud som dom fick igår. Den stora stridsfrågan är det stora antal visstidsanställda som finns inom alla tre företagen, vikarier och projektanställda. Journalistförbundet ansr att arbetsgivarna missbrukar anställningsformerna och kräver säkrare anställningar . Arbetsgivarna har hittills sagt nej till det kravet.
Hur mycket som konflikten kommer att höras för lyssnaren i Sveriges Radio, ja det får du höra.
Nu är det många som har många olika uppgifter då ska det bli många som gör få arbetsuppgifter. Framför allt kommer det att märkas i TV-rutan där bl a de lokala nyheterna kommer att få svårt att fylla sin sändningstid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista