Misstänkte pedofilen i Vänersborg i förhör

Idag fortsätter förhören med den misstänkte pedofilen i Vänersborg och polisen har också vidgat kretsen och ska förhöra fler personer kring honom.

Mannen anhölls igår och förhören började genast - men mannen har varit känd för sina böjelser med småpojkar i många år. Vissa vänersborgare talar om 25 år, andra säger ”minst 30”.

Och anledningen till att ingen gripit in förut anges av dem som borde ha gripit in att det faktiskt inte har funnits tillräckligt att gå på.

”Man kan inte gå bara på rykten”, säger Åke Bjärkemyr på polisen i Vänersborg. Men efter en anmälan nu under våren och några förhör så fann åklagaren tillräckliga skäl för att anhålla mannen. Några nya tips har inte kommit in efter det.

Nu förhör polisen mannen och ska gå genom det man hittade hemma hos mannen. Dessutom hörs andra i mannes krets.

För ett par år sedan gjorde polisen påstötning till skolor i Vänersborg, en påstötning som dels var en varning, dels ett försök att få reda på mera. Men tydligen har det varit mycket svårt att få fram uppgifter mot den man som misstänks vara pedofil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista