Personerna på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra.

Vänersborgspedofil kan släppas idag

Troligen kommer den misstänkte pedofilen i Vänersborg att frisläppas i eftermiddag, det säger idag åklagare Per Åke Kvarnström till Sveriges Radio Väst.

Ja, det var i förrgår som en man i Vänersborg anhölls misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande. Å vad det handlar om är att mannen i sitt hem ska ha utnyttjat unga tonårspojkar, ett beteende som ska ha pågått i decennier men som aldrig gett nåt handfast att gå på som gjort det möjligt för någon att agera. Han har i folkmun varit en sk ful gubbe och många har känt till det Och polisen har i flera år haft koll och bara väntat på att nån ska anmäla vilket nu har skett.

Ett par pojkar har trätt fram och berättat om vad som hänt i mannens hem och sen i förrgår har ytterligare nya uppgifter kommit in som rör händelser som skett för flera år sen och mannen kommer att förhöras än mer under dagen.

Hans Åke Andersson som håller i utredningen säger till radio väst att mannen inte har gjort några medgivanden vad gäller sexuellt utnyttjande. Det enda mannen säger och bekräftar är att många pojkar besökt honom men sen vad som hänt innanför husets väggar ja där går uppgifterna isär.

I eftermiddag måste man bestämma sig för om mannen ska häktas eller inte och enligt åklagaren Per åke Kvarnström så är det troliga scenariot att mannen kommer att släppas pga att det saknas tillräckligt starka skäl för häktning.

Men, säger han utredningen fortsätter och ett stort antal förhör kommer att hållas under sommaren och till hösten kommer man att besluta om mannen ska åtalas eller inte.

Men som sagt först i eftermiddag bestäms definitivt om han ska häktas eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista