Pedofil från Vänersborg får stanna ännu ett tag i polisens förvar

Uppgifterna sa tidigare idag att mannen troligen skulle släppas idag. Men under dan idag har det hållits intensiva förhör med både den misstänkte vänersborgaren och med andra kring honom. Och det som kom fram i de förhören gör att åklagaren vill ha den misstänkte kvar ännu ett litet tag, antingen tills i kväll eller tills i morgon förmiddag.

Åklagaren har tid på sig till kl 12 i morgon, innan han ska välja Valet står mellan att begära vänersborgaren häktad eller att släppa honom på fri fot. I vilket fall ska utredningen fortsätta under sommaren. Åklagaren Per Åke Kvarnström menar att det behövs åtskilliga förhör, tidskrävande förhör också - och sen kommer eventuellt åtal fram mot sensommaren.

Den misstänkte vänersborgaren har haft ett rykte i många år om sig att locka till sig småpojkar, tagit avklädda bilder av dem osv. Ett par pojkar har trätt fram och gett uppgifter till polisen. Mannen nekar till alla anklagelser om sexuellt utnyttjande.Det enda han säger och bekräftar är att många pojkar har besökt honom, men vad som sedan hänt inom husets väggar - ja där går uppgifterna i sär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista