Biltjuvarna förhörs

De två biltjuvar som polisen grep igår efter att dom skjutit på en förföljande bil sitter kvar i arresten. Dom förhördes kort igår kväll, men har inte medgivit någonting, säger vakthavande befäl i Uddevalla.
De hade stulit bilen i måndags och igår eftermiddag upptäcktes den av en ung släkting till den stulna bilens ägare. Han följde efter tjuvarna och då stannade dom, vände bilen och avlossade ett skott mot den förföljande bilen. Det blev ett stort polispådrag med både bilar och helikopter. Bilen hittades efter ett par timmar i Forshälla söder om Uddevalla. Männen kunde gripas efter att dom beställt en taxi för att ta sig tillbaka in till stan. Nu sitter de båda biltjuvarna alltså i förvar, men förhören har inte gett nånting än, och inga vapen, eller spår efter skottlossningen, har hittats. Idag ska bilen undersökas av polisen tekniker och förhören fortsätter förstås.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".