Pilotprojekt på Volvo Aero - en lyckad satsning

I Sveriges Radio Västs serie om kompetenta personer med utländsk bakgrund som drabbas av svårigheter när de söker arbete på den svenska arbetsmarknaden, så forstätter vi idag i Trollhättan. För få ett positivt exempel med i bilden besökte vi SIF-facket i Trollhättan. Där har man sedan ett år tillbaka styrt ett pilotprojekt på bla Volvo Aero, för att få ut fler invandrarakademiker på arbetsmarknaden.

Under ett år så har Sif i samarbete med andra intresseorganisationer bedivit en mångfaldsutbildning på olika företag i vårt område. Man kallar utbildningen för en mentorutbildning. Syftet med denna är att när en invandrare med akademisk bakgrund har fått en anställning så är det meningen att mentorerna på fötetaget skall hjälpa till och stödja den nyanställde under den första tiden så att han eller hon kommer väl in i arbetet. Nu ett år efter starten skall nu en utvärdering av pilotprojektet påbörjas. Javed Akter säger att trots att den inte är klar ännu så är han mer än nöjd över året som gått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista