Hon nekades bostadsanpassningsbidrag - nu har hon svårt att se på TV

Det handlar det om bostadsanpassningsbidrag - Munkedal håller hårt om pengarna i två aktuella fall. En dam sökte om bostadsanpassningsbidrag för att komma ner till TV-rummet i källaren. Det får hon inte’.

Damen är rörelsehindrad och har sin TV nere i källaren, där det också finns vedpanna och tvättstuga. Nu sökte hon om bostadsanpassningsbidrag till en trapphiss, med stöd av ett intyg från en arbetsterapeut. Men tekniska avdelningen i Munkedal gör en strikt bedömning fast man fick rådfråga en gammal kammarrättsdom - den där vedpannan kan hennes make eller sonen hålla igång, tvättmaskinen också. Och om det nu bara är TV-n kvar, så att åka trapphiss till, så kan man flytta den till vardagsrummet i stället, tycker tekniska avdelningen.

I nästa ärende har kommunen noga granskat en liknande ansökan för en köksrenovering - och här radas alla detaljer upp som Munkedal inte tänker ge bidrag till; onödiga skafferiskåp och en flyttning av något skåp som inte behövs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista