Arkivbild: Joakim Jacobzon /SR Väst
Bandy

IFK Vänersborg behöver fler åskådare

1:30 min

Det behövs mer publik och mer pengar från sponsorerna om bandyföreningen IFK Vänersborg inte ska gå med förlust i år.

– IFK:s ekonomi är givetvis lite ansträngd eftersom vi haft lägre publiksiffror än budgeterat, säger IFK:s ordförande Stig Bertilsson.

IFK Vänersborg behöver få fler att gå och se på matcherna och få mer från pengar sponsorerna för att få ekonomin att gå plus minus noll.

Under förra säsongen gick klubben med drygt 250 000 kronor i förlust. Ett resultat som ska förbättras i år enligt Bertilsson.

– Vi har budgeterat för ett litet överskott, men jag tror inte att vi åstadkommer det, säger han.

IFK har i snitt förlorat drygt 150 åskådare per match jämfört med förra året. Men då återstår det två hemmamatcher för laget och publiksiffrorna har vänt uppåt på sista tiden.

Flera bandyklubbar har det tufft i år och några har blivit tvungna att säga upp personal eller omförhandla spelarlöner för att klara sig ur en knackig ekonomisk situation. Men det har IFK inte behövt göra än.

Intåget i arenan har alltså inte inneburit några ekonomiska fördelar för IFK.

Visserligen ökade IFK sin omsättning kraftigt när laget började spela i Arena Vänersborg och den landade förra säsongen på 10,7 miljoner. En ökning med 2,5 miljoner från året innan.

Men samtidigt ökade också personalkostnaderna med närmare 1,7 miljoner och hamnade på totalt 6,6 miljoner under förra säsongen.

Victor Jensen
victor.jensen@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista