Polishändelser

Helgens olyckor och brott

Här kan du läsa om vilka brott och olyckor som rapporterats in till polisen under veckoslutet.

Natten till söndagen var lugn i Åmål och relativt lugn i Uddevalla enligt polisen. I Trollhättan har nio personer omhändertagits för fylla och i Uddevalla handlar det om fyra personer som fått nyktra till hos polisen.

En man i 35-årsåldern greps under natten i Lödöse efter att polisen upptäckt en hembränningsapparat, mäsk och dopingpreparat hemma hos mannen. Det var när polisen skulle hjälpa 35-åringen hem efter att han irrat omkring i sitt eget trapphus, som upptäckten gjordes.

23.50
Tre män födda 1962, 1987 och 1989, omhändertas för fylleri efter att de fört en massa liv på Hjortmossegatan i Trollhättan. De yngre männen visar sig vara påverkade av narkotika och den äldre mannen har ett samurajsvärd på sig.

01.20
Ett pågående inbrott på Fortum rapporteras in till polisen i Strömstad, som inte påträffar någon när de kommer till platsen. Däremot upptäckts uppklippta hål i staketet.

02.00
Det är stökigt i Tanumstrand, polisen får rapport om tio personer som skulle slåss. En person förs till sjukhus med ambulans, men han säger själv att han har ramlat och slagit sig. Inga polisanmälningar skrivs.

02.50
Polisen larmas om ett relationsbrott på Sädesbingen i Trollhättan. En man född 1961 grips och han är misstänkt för misshandel efter att hans dotter skadats av en kniv i fingret när mannen försökte ge sig på mamman.

04.30
Vid Öxnereds järnvägsstation, på Perrongvägen, brinner en bil som eventuellt kan vara stulen. En annan bil har också skadats.

--

Natten mellan fredagen och lördagen var stökig i Uddevalla. Enligt polisen sitter fem personer omhändertagna för fylleri och en person, en man i 30-årsåldern är gripen, misstänkt för misshandel.

30-åringen ska ha slagit ner en annan man på en av krogarna i centrala Uddevalla vid 02-tiden.

Offret fick föras med ambulans till NÄL. Oklart hur skadad han blev.

Och det har varit flera villainbrott i vårt område. På fredagskvällen upptäckte boende i Uddevalla, Trollhättan och Dals Rostock att objudna gäster hade tagit sig in i deras hem.

Inbrottet i Trollhättan var på Modhs väg och där fick tjuvarna bland annat med sig datorer, tv-apparat, smycken, sprit och parfym, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista