Kristdemokrat i Uddevalla misstänkt för att ha tagit ut dubbla ersättningar

Uddevalla kommun har polisanmält den kristdemokratiske fullmäktigledamoten Hans Jonasson för misstankar om bedrägeri. 

Enligt polisanmälan misstänks Jonasson ha tagit ut sammanlagt 110 000 kronor i ersättning av kommunen för förlorad arbetsinskomst under förra året, utan att ha rätt till det. Han misstänker att anmälan kan bottna i politiska motiv.

Grunden för anmälan som är gjord av kommunens chefsjurist, kommer från ett anonymt brev till kommunen. Enligt brevet ska Jonasson ha tagit ut ersättning både från sitt jobb och sina politiska uppdrag i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Han är också 2:e vice ordförande i Barn och utbildningsnämnden och ersättare i bostadsstiftelsen Uddevallahem.

Hans Jonasson säger till Sveriges Radio Väst att han inte kände till polisanmälan, men att han inte är förvånad över att det han lämnats in en anonym skrivelse till kommunen med sådana misstankar.

Hans Jonasson säger att det socialdemokratiska kommunalrådet Lennart Björk hotat med att sätta dit honom. Det hotet uttalades i samband med att Jonasson var med om att avsätta den socialdemokratiske ordföranden för kommunrevisionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".