1 av 2
2 av 2
Bengt Karlsson spelar munspel. Foto: Skoob Salihi/SR Väst

Skoob i Tanum

I dag besöker Skoob Salihi Tanums kommun där han vill prata med så många komuninvånare som möjligt. Här kan du få rapporter om vad som händer när han besöker Tanumshede och Grebbestad.

11.00 Framme i Tanumshede, vid Hedemyrs entré! Nu ska vi se om vi kan snacka med lite folk!

11.15 Träffade en trevlig dam från Vara som var här på besök. Hon berättade något intresant; hon träffar en så kallad naturläkare, homeopat tror jag är den korrekta termen, lite då och då, som hjälper henne bli piggare i livet! Denna läkare ska vara i Grebbestad, kanske träffar honom sen!

11.20 Folk verkar tycka att Tanumshede är en trevlig ort, inte mycket att klaga på vilket alltid är skoj att höra! Överlag verkar folket som pratar med mig tycka att Tanums kommun är ganska välskött!

11.45 "Det är i alla fall bättre än Munkedal". Dagens citat från en kille som bor i Tanums kommun!

12.15 Det är skoj i Tanumshede! Trevliga människor! Pratade med två gubbar som berättade att det är många som vill flytta till kommunen, Tanum är attraktivt! En ny idrottsplats ska också börja byggas i Tanumshede som är till för hela kommunen för över 17 miljoner kronor! Storsatsning!

12.30 Lokalt producerade råvaror är big business här i Tanumshede och i hela kommunen, det berättar en herre som jobbar i vauhuset! Omkring 40-50 arbetstillfällen har skapats av att man satsat lokalt, något de norska turisterna som kommer hit på sommaren gillar också!

12.43 Mmmmmm, vad gott med en kall dricka. Jag har pratat så mycket idag att jag börjar tappa rösten tror jag. Stämbanden hänger inte med! Diggar Tanumshede, härliga människor. Snart bär det av mot Grebbestad!

13.00 Framme i Grebbestad! Träffat en man, Bengt, som ska lia lite munspel för mig!

13.20 Bengt Karlsson, vilken lirare! Han åker runt till äldreboenden och spelar munspel för de som är där! Pensionär som vägrar sitta still! Bengt Karlsson, min nya hjälte från Grebbestad!

13.41 Kycklingkebab med pitabröd! Mångfalden finns i Grebbestad också, gott!

14.00 Käkat mat - check. Pratat med folk - check. Frusit häcken av mig - check. Ännu en dag i en reporters liv! Men jag älskar det!

14.05 Träffade två unga tjejer som går i sexan som bor här i Grebbestad. De trivs här, det finns grejer att göra även på vintern! Man kan åka skridskor och skidor, sen kan man dra till bowlinghallen och bowla lite. Bio finns också om man gillar det! Tjejerna sa att det är kul på sommaren, när det blir mycket folk här men det är ganska gott när sommaren är slut och det lugnar ner sig. Snart är det sportlov!

14.18 Grebbestad, tack för visat intresse! Det har varit fantastiskt att vara i Tanums kommun idag och vi kommer ses igen! Glöm inte, är det nåt du vill berätta, ring bara eller skicka iväg ett mail till din reporter ute i verkligheten! Skoob Salihi, out!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".