Tanum

Här storsatsas på idrotten

1:49 min

Idrottsplatsen vid Hedegården i Tanumshede ska byggas ut för över 17 miljoner kronor. En stor satsning för en kommun som blir allt mer attraktiv.

– Meningen är att det ska bli sex löparbanor med internationella mått, det blir också en konstgräsplan där man kan spela fotboll och annat, säger Karl-Erik Brink, som är ordförande för Samhällsföreningen i Tanumshede.

Tanums kommun står för större delen av finansieringen för den nya idrottsplatsen. Sparbanken går in med 3,5 miljoner kronor.

Den nya idrottsplatsen ska börja byggas i augusti och det är fortfarande oklart när det står färdigt men vad som är klart är att den är till för alla i kommunen.

– Det är för allmänheten, sen blir det väl mer och mer med byggnation av klubbhus och annat. Det är en fantastisk frammarsch som blivit här i Tanumshede.

När IAC och Extrafilm, två viktiga och stora företag i Tanums kommun, la ner sin verksamhet trodde många att kommunen skulle ha svårt att locka till sig folk och att många lägenheter skulle stå tomma.

Det har visat sig få motsatt effekt, då det byggs nya bostäder för fullt runt om i Tanumshede och folk står i kö för att få flytta dit.

Den nya idrottsplatsen är bara en del i en aggressiv marknadsföringskampanj för att försöka få fler människor att flytta till kommunen.

– Här finns det mycket, vi har Bullaresjön, vi har Ranebo, hela kusten, träningsbanor och promenadstråk, säger Karl-Erik Brink.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista