Lång debatt om sjukvårdsbudget

Det tog tretton timmar drygt för ledamöterna i regionfullmäktige att debattera nästa års budget och vad pengarna ska gå till. Majoritetens budget antogs men beslutet om skatten kommer först till hösten.

105 talare var uppe och sa sitt men när beslutet skulle tas var var fjärde ordinarie ledamot borta, skriver Göteborgs Posten.
Närmare bestämt 41 ledamöter hade skickat sina suppleanter för att de ansåg att de hade andra viktigare saker att uträtta. Regionfullmäktiges ordförande socialdemokraten Hans Aronsson är upprörd över den stora frånvaron och kräver att partierna ser till att ledamöterna är på plats.
Majoriteten i gårdagens fullmäktige godkände den budget som folkpartiet, centern och socialdemokraterna lagt fram. Budgeten bygger på en skattehöjning på 25 öre, men beslutet om skatthöjningen kommer först till hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista