Foto: Cecilia Bäcklund/SR Väst
Trollhättan

Misstänkt grov mordbrand på hotell

Polisen misstänker att branden som startade i hotell Scandic Swania är anlagd. Enligt uppgifter från vittnen ska ett antal gardiner ha antänds med någon vätska och branden ska ha startat i konferensdelen. Thord Haraldsson vid länskriminalpolisen bekräftar också att branden startat på flera ställen.

Det var vid halv två-tiden i natt som branden på hotell Scandic Swania startade. Över 200 gäster fick evakueras och tidigt kunde polisen säga att man trodde att branden var anlagd.

– Det som gör att vi misstänker branden är anlagd är att den startade mitt i natten och att det inte finns någon naturlig brandorsak, sa Elisabet Gustavsson, inre befäl på polisen i Trollhättan till Sveriges Radio Väst.

Enligt uppgifter från vittnen så ska gardiner, i konferensdelen av hotellet, ha antänts med hjälp av någon vätska. Andra uppgifter gör gällande att branden startat på flera olika ställen, något som Thord Haraldsson vid länskriminalen bekräftar för Sveriges Radio Väst.

Polisen vill inte kommentera något om vad de vet om hur branden har gått till. Men brottsrubcriceringen är grov mordbrand.

Personalen i receptionen på Swania säger att de inte vet så mycket om vad som hänt och att de inte får uttala sig.

Branden är nu i stort sett släckt, endast lite efterarbete återstår.

Delar av Storgatan är nu avstängd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".