Esse Österman, insatsledare. Foto: Cecilia Bäcklund/SR Väst
Trollhättan

Nio fick evakueras via stege

202 gäster fick evakueras vid branden på hotell Scandic Svania , och insatsledare på räddningstjänsten, Esse Österman, berättar att nio av dem fick föras ut ur hotellet med stege.

– Personalen har gjort ett toppenjobb. Det var värsta tänkbara scenario egentligen, 200 personer på ett hotell och 15 minusgrader utomhus. Men nu gick det bra och ingen person skadades, säger han.

Martina Tengvall, presschef på Scandic, vet inte än hur stora materiella skador eldsvådan orsakat.

– Det är först nu vi har kunnat starta arbetet med att bedöma det, säger hon.

Personalen på Scandic arbetade under natten och morgonen med att hitta inkvartering åt gäster som inte kunde ordna övernattning på egen hand.

– Vi är oerhört glada över att inga gäster och att ingen personal skadades. Vårt fokus är nu att fixa boende åt gästerna, också till de gäster som kommer att ankomma till hotellet, säger hon.

Ingen uppges ha blivit skadad i branden.

Gästerna i den delen av hotellet som inte drabbades av branden kunde hämta sina tillhörigheter med hjälp av räddningstjänsten relativt tidigt under morgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista