Kristian Andréasson, distriktschef på Scandic i Väst, intervjuas av Stefan Elofsson utanför Swania i Trollhättan. Foto: Cecilia Bäcklund/SR Väst
Trollhättan

Hotellchefen: "Vill inte spekulera"

1:44 min

Personalen gjorde det de skulle, och någon brandorsak vill man inte spekulera kring. Så säger Kristian Andréasson, som är distriktschef på Scandic i Väst, efter att Swania brann natten till i dag.

Personalen på Swania hade blivit tillsagda att inte prata med några journalister, men på torsdagsförmiddagen kom Kristian Andréasson, som är distrikcschef i Väst för Scandic, till Trollhättan där han kunde svara på några av journalisernas frågor.

Hur hanterade ni när larmet gick?

– Personalen agerade enligt de direktiv och riktlinjer som vi har, det är väldigt många olika direktiv. Vi tränar personalen kontinueligt i olika scenario som kan uppstå.

Hur mår personalen?

– Det är jobbigt för dem men de gör ett fanastiskt bra jobb. Vi erbjuder krisstöd till alla som kan behöva.

När det kommer till orsaken varför det började brinna så vill han inte säga något om det.

– Det vill jag inte spekulera kring efersom det pågår en utredning, säger Kristian Andréasson.

Hotellet var fullbokat och gästerna, som blev väckta mitt i natten, fick hysas in på andra hotell i området, bland annat i Vänersborg och i Uddevalla.

Vad händer närmast?

– Nu får vi avvaka och se vad vi får för besked från brandmyndighet och polis.

nyheter.vast@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista