Fönstret i rummet där det brann. Foto: Cecilia Bäcklund/SR Väst
Trollhättan

34-åringen greps i går kväll

En 34-årige man från Bohuslän misstänks för att ha anlagt branden på Hotell Swania i Trollhättan i går. 

– Gripandet gick lugnt till, säger Thord Haraldsson, chef för länskriminalpolisen i Trollhättan.

Polisen gick ut med beskedet om gripandet klockan 8:00 på morgonen men det var sent i går kväll som 34-åringen hämtades in under odramatiska former i centrala Trollhättan efter att han anhållits i sin frånvaro.

Mannen har erkänt en del omständigheter kring var han befunnit sig under kvällen då branden anlades men nekar till brottet. I övrigt vill Thord Haraldsson inte säga mer om vad den misstänkte uppgett i de inledande förhören.

34-åringen, som kommer från Bohuslän, har på senare år haft Norge som hemland.

– Där är han känd av polisen för en hel del brott men inget grovt, säger Thord Haraldsson till Sveriges Radio Väst.

Branden på Hotell Swania rubriceras som grov mordbrand och den tekniska undersökningen har visat att den var anlagd. Thord Haraldsson vill inte i nuläget säga om det kan finnas fler gärningsmän.

Den misstänkta gärningsmannen har ingen känd koppling till Trollhättan och bodde inte själv på hotellet. Polisen förhörde i går omkring 150 personer och det var olika vittnesuppgifter som kunde leda fram till gripandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista