Foto: Cecilia Bäcklund/SR Väst
Trollhättan

Brandmisstänkt dömd i Norge

Den 34-årige man som är anhållen misstänkt för grov mordbrand på hotell Scandic Swania i Trollhättan natten till i går, nekar till brottet. Men han har medgett att att han befunnit sig på platsen, även om han inte var en av hotellets gäster.

34-åringen kommer från en ort i  i Bohuslän, och har flyttat fram och tillbaka mellan födelseorten och en annan ort i Sveriegs Radio Västs område, innan han 2003 flyttade till Göteborg.

I slutet av 90-talet studerade han i fyra år vid Högskolan Väst och även en termin i Australien. Efter det har han arbetat och de senaste åren tjänat runt 40 000 kronor i månaden. 2009 får han en betydligt minskad inkomst, enligt Skatteverket tjänar han då knappt 10 000 kronor i månaden.

Det finns indikationer på att han bor och arbetar i Norge, men i tingsrättens papper uppges en adress i Göteborg, trots det är han skriven hemma hos sin mamma i Bohuslän. 34-åringen har inga skulder till kronofogden.

Det finns inga domar mot honom i Sveriges Radio Västs område, inte heller i Göteborg. Däremot har han i Norge dömts för förolämpning och vållande av fara, så sent som i somras. Han skall då, i centrala Oslo, ha sprungit efter en ung kvinna, uppträtt aggressivt och hotat hennes familj. Han dömdes av rätten att betala drygt 8 000 norska kronor i böter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".