Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Handboll

Frändesjö: "Kanonmatch Sverige!"

Frändesjö om semin och bronsmatchen
2:08 min

Radio Västs handbollsexpert Martin Frändesjö kunde lyfta fram många positiva bitar efter Sveriges match mot Frankrike i VM igår. Trots att det blev förlust och att svenskarna nu är utslagna ur turneringen.

– Framtiden ser ljus ut.

– Sverige gör en kanonmatch tycker jag. Särskilt i slutet när man kommer tillbaka trots att spelet inte riktigt stämmer. Där gick man på ren vilja, säger Martin Frändesjö efter Sveriges förlust () mot Frankrike i Handbolls-VM.

Frändesjö tycker att Frankrike är världens bästa lag och att de blåklädda hade kontroll över hela matchen, men att Sverige ändå har mycket att vara stolta över.

– Niclas Ekberg, Kim Ekdahl du Rietz, Johan Sjöstrand. Plus att Oscar Carlén har tagit ett ännu större kliv. Att de skulle kliva fram så här mycket i de här mästerskapet hade jag kanske inte trott, fortsätter Frändesjö.

I den andra semifinalen gick Danmark vidare mot Spanien och det betyder att Sverige nu möter Spanien i matchen om tredjepris.

Vilka chanser har vi där?

– Jag tror vi har hyggliga möjligheter. Historiskt har vi haft lätt för Spanien.

Martin Frändesjös Kroppskultur möter Helsingborg i allsvenskan i eftermiddag (17:00). Och Kropps Dam spelar också hemma i Agnebergshallen mot Eslöv (15:00). Båda matcherna sänds här i Radio Väst från klockan 15:30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".