Ny ledning för GM-Europa presenteras

Idag håller General Motors nye europachef Fritz Henderson sin första presskonferens. Han kommer då att presentera förändringar i ledningsstrukturen.
Men några avgörande besked om vad Saabs fabrik i Trollhättan ska göra kommer inte

Det första GM:s nye europaschef Fritz Henderson gör är att ändra på ledningsstrukturen inom GM:s bolag i Europa. Det är det han ska tala om idag på presskonferensen i tyska Rüsselheim.
Men några avgörande besked om vad Saabs fabrik i Trollhättan ska göra eller var Saabs utvecklingsavdelning ska ligga, det kommer inte idag. Det säger Saabs presschef Christer Nilsson till Sveriges Radio Väst.
Det har spekulerats i att GM vill koncentrera all utveckling till en plats och att den då skulle flyttas från Saab i Trollhättan, men hur det blir med det, den frågan får vi inte svar på idag, säger Christer Nilsson alltså.
Dagens besked om hur ledningen i Europa ska se ut kan möjligen ge besked om framtiden för Saabs verkställande direktör Peter Augustsson och övriga ledningen i Trollhättan. Det har spekulerats i hur länge GM kan tänka sig låta Augustsson sitta kvar med tanke på Saabs vikande försäljning och dåliga lönsamhet. Metallklubbens ordföande Paul Åkerlund vill så här långt inte ge några komentarer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista