Dalsland väntar på mer vägpengar

Det blir inget regeringsbeslut om extra öronmärkta pengar till Dalslands tjänskadade vägar förrän tidigast i augusti.
Men i de vägpengar riksdagen beslutade om i veckan ingår 50 miljoner om året de kommande åren till tjälsäkring i Dalsland och Skaraborg.

Det ska bli närmare 900 miljoner till en satsning på tjälskador i Dalsland, enligt löften från infrastrukturminister Ulrika Messing, men ännu har inte regeringen tagit nåt sånt beslut.
Riksdagen beslutade nyligen om att infrastrukturen ska kosta 381 miljareder de närmaste 12 åren, men i det beslutet fanns inga särskilda dalslandspengar.
Lars Thörnblad vid Vägverket säger att han har hört talas om ministerns löfte men har hittills inte sett något konkret utan hoppas på ett regeringssammanträde i augusti då det ska tas ytterligare beslut om nationella vägnätet.
Däremot så kommer riksdagens beslut, i veckan, om vägpengar ändå innebära tillskott för att få bättre bärighet på vägarna i Dalsland och Västergötland. För 50 miljoner om året fram till 2015 ska broar byggas om och vissa vägar ska tjälsäkras. Men den stora satsningen återstår och kanske blir det beksed om dem i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista