Joakim Runnemo. Foto: Scanpix
Fotboll

Runnemo till Ljungskile

Runnemo: ”Känns jättebra”
1:56 min

Joakim Runnemo, som spelade med Brommapojkarna förra året, är nu klar för spel i Ljungskile SK. Han säger i dag till P4 Väst att flytten känns jättebra.

– Jag har letat efter en klubb som tror på mig och där jag får känna att jag har förtroende och där jag kan ta nästa steg i min utveckling, och då tycker jag att Ljungskile passar utmärkt, säger Joakim Runnemo.

Du flyttar till andra sidan landet, hur känns det?

– Till en början så hade jag tankar på att stanna kvar i Stockholmsområde, men samtidigt så tycker jag att Göteborgsområdet kändes som ett ganska enkelt ställe att flytta till. Det är ju också en storstad.

Vad vet du om Ljungskile som förening?

– Jag har varit med och mött dem ett par gånger. Det är en stabil förening, de brukar alltid ligga på övre halvan i superettan. Nu har de ambitioner att inom ett par år ta sig upp i alslvenskan igen, så det känns jättespännande.

Du går alltså från allsvenskan till superettan, vad säger du om det?

– Det är ett steg i fel riktning, men samtidigt så vil jag komma någonstans där jag vet att jag har förtroende.

På vilken position ska du spela?

– Från början är det tänkt att jag ska vara anfallare, men sen får vi se under säsongen. Jag spelar naturligtvis där tränaren vill ha mig.

När ansluter du till klubben?

– På måndag.

Hur känns det?

– Jättebra!

Joakim Jacobzon
joakim.jacobzon@sr.se
0522 – 67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".