Trollhättan

Volvo Aero konkurrerar inte med låglöneländer

Volvo Aero tänker inte konkurrera med låglöneländer och en konsekvens av det blir färre nyanställningar.

I stället för enkel produktion stärker företaget sin konkurrenskraft genom att tillverka komplexa detaljer till flyg- och rymdindustrierna.

– Det är en bra utveckling även om det tyvärr minskar behovet av framtida nyanställningar, säger IF Metallklubbens vice ordförande, Tonnie Andersson, på IF Metalls hemsida.

När Volvo Aero för flera år sedan installerade sin första produktionslina, med flera detaljer som skapades parallellt, försvann det jobb till en början. Men IF Metallklubben ställde ändå upp på den lösningen.

– Genom det fick vi en stor investering till fabriken i Trollhättan. Rationaliseringar bidrar till att vi tryggar jobben på längre sikt, säger Andreas Parkås som är verkstadsklubbens kassör på IF Metalls hemsida.

– Vår starkaste konkurrensfördel finns i självständiga, tänkande och uppfinningsrika människor som både vill utveckla sig själva och sina arbeten. Det är när företag slutar att rationalisera som man ska bli orolig, säger IF Metallklubbens vice ordförande, Tonnie Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".