Foto: Peter Olsson/P4 Väst.
Färgelanda

För få når skolmålen

Trots ansträngingar måste Färgelanda kommun göra mer för att eleverna ska nå målen i högre utsträckning. Det skriver Skolinspektionen i en rapport.

Ansvariga för skolan i Färgelanda har arbetat engagerat på att förbättra skolan de senaste åren och arbetet har lett till förbättringar, bland annat ökad trygghet för eleverna.

Däremot har kunskapsresultaten inte ökat. Fortfarande lämnar nästan en tredjedel av eleverna i årskurs nio grundskolan utan godkända betyg i samtliga ämnen i Färgelanda.

– Alla elever har rätt att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling och skolans uppdrag är att ge varje elev förutsättningar för det. Ansvariga för skolan måste därför se till att fler elever når målen i utbildningen. Ett viktigt steg är att förbättra uppföljningen och analysen av elevernas kunskapsresultat. En god grund för att lyckas är det starka engagemang för att utveckla skolan som vi mött hos personalen och kommunens skolansvariga, säger Roland Fallström som ansvarat för tillsynen, i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".