Kanske blir det en annan skylt vid planen framöver. Foto: Bengt Israelsson/P4 Väst.
Fotboll

Skarsjövallen byter namn igen?

LSK: "De får ut kommunnamnet"
1:18 min

Ljungskile har spelat på Skarsjövallen, HA Bygg Arena samt nu senast Starke Arvid under de senaste fotbollssäsongerna. Men det har hela tiden handlat om samma idrottsplats. Nu byter arenan kanske namn igen. Uddevalla kommun har nämligen erbjudits att köpa namnet på arenan.

För 1,5 miljoner kronor om året får Uddevalla kommun de så kallade namnrättigheterna till Ljungskile SK:s hemmaarena i Superettan i fotboll. Detta enligt ett brev signerat LSK:s ordförande Paul Pettersson som skickats till kommunalrådet Sture Svennberg.

-- Kommunen skulle absolut vara en bra samarbetspartner för oss, säger Paul Pettersson till P4 Väst.

– Det är kommunens enda elitarena, så de kan använda den till andra evenmang också i så fall.

Ljungskile har under vintern fört en dialog med flera intressenter när det gäller arenanamnet och Uddevalla kommun är en av dem, liksom företaget Starke Arvid som namngett arenan under de senaste åren.

– Min egen uppfattning är att det är intressant, men vi har inte diskuterat det färdigt än i majoriteten, säger Magnus Jacobsson (Kd) som är kommunalråd i Uddevalla.

Ljungskile äger sin egen arena varför kommunen inte är inblandad sedan tidigare. Med pengarna som LSK får för namnrättigheterna har klubben lovat att modernisera arenan så att den uppfyller elitfotbollstatus enligt Svenska Fotbollförbundets normer.

För att detta ska ske krävs bland annat planbelysningen uppgraderas och att läktaren rustas upp vilket just nu pågår.

Vad arenan ska heta om Uddevalla kommun köper rättigheterna är inte bestämt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".