Saab-fabriken i Trollhättan. Foto: Jörgen Winkler/P4 Väst.
Saab

En majoritet tror på Saab

Sex av tio svenskar tror på Saab Automobile och att företaget finns kvar om tre år. Det visar en undersökning av Dagens industri.

Saab:s bilförsäljning har inte kommit igång som många kanske hade hoppats. Men det finns tro på Saab Automobile som företag.

I en undersökning från Dagens industri har 1 046 personer svarat på frågan "tror du att bilföretaget Saab finns kvar som en större biltillverkare i Sverige om tre år?"

Och sex av tio svarade ja på den frågan. Det är däremot bara 15 procent som tror att Saab finns kvar med samma ägare och nästan varannan tillfrågad tror att ägarbilden har förändrats om tre år.

En fjärdedel av de tillfrågade har en mer negativ syn på Saab och tror inte att företaget finns kvar om tre år.

Rent åldersmässigt är personer i gruppen 15-22 år mest positiva till Saab:s framtid, endast en av tio är negativt inställd medan det finns en mer pessimistisk syn i gruppen 56-80 år, där svarar en av fyra att de inte tror på Saabs chanser.

Andreas Lithander
andreas.lithander@sr.se
0522-67 00 25

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".