Messing gör helt om när det gäller vägarna i Dalsland

Idag gör Ulrica Messing helt om i fallet med de dåliga Dalslandsvägarna - det blir inte alls så mycket pengar som hon lovade i höstas.

I bland kallas det att göra en ”pudel”, när en makthavare får backa eller be om ursäkt. Fast då handlar det oftast om kontokort, Toblerone eller smakliga extraersättningar. I detta fallet handlar det om Dalslands dåliga vägar. Och det är väl en kvarts pudel som Ulrika Messing gör idag. Många gånger har hon lovat att Västra Götaland skulle få 975 miljoner, det mesta till Dalsland för tjälsäkring. Senast skrev hon det i ELA för bara sex veckor dagar sedan. Men när LRF - stark intressent i det här ämnet - fick se vägverkets regionala siffror så blev det bråk igår. För de siffrorna är mycket lägre. Och det är LRF som har rätt om vad som gäller. Så här blir det: 400 miljoner till tjälsäkring till hela Fyrbodal, 100 miljoner till bättre bärighet av broar, också i hela Fyrbodal, och lika mycket till de allra minsta vägarna, också i hela Fyrbodal. Men vi skall nå målen som har satts upp ändå för bättre vägar i hela landet, hälsar infrastrukturministern i sitt pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".