Vänersborg

Intagna på Östragård protesterar

Det var stora protester i går på den öppna anstalten Östragård i Vänersborg. Flera av de intagna har reagerat på stora mögelproblem i lokalerna och en av dem, Dennis Sickling i förtroenderådet, säger i dag till Ttela att "hela byggnaden har mögel men det är ingen som tar våra klagomål på allvar."

I går samlades ett 50-tal av de intagna utanför den öppna anstalten för att protestera. Många klagade över symptom som svidande ögon och eksem.

– Sjuksystern avfärdar våra symptom och säger att det är oro och stress, att det med "största sannolikhet inte har något med mögel att göra." Det är mögel på hela avdelningen! säger en intagen till Ttela.

Kriminalvårdsinspektören Markus Edsbagge säger i sin tur att ledningen har reagerat på protesterna och att en undersökning är beställd. Problemen lär ha uppstått i samband med en vattenäcka i taket som åtgärdades i augusti och en avdelning är nu utrymd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".