Torsten Jansson från Dingle började sin karriär genom att trycka t-shirts i sin mammas källare. Foto: Björn Larsson Ask/Scanpix
Näringsliv

Nu vill Dingle-Torsten expandera igen

Nu ser det positivt ut igen för New Wave efter gårdagens bokslut som visade på en vinst på 130 miljoner kronor före skatt, vilket var 17 procent bättre än förväntat. Nu vill Torsten Jansson expandera.

Vd:n och grundaren för Dingleföretaget -- Torsten Jansson – kunde glädja aktieägarna med en utdelningshöjning från 25 öre till en krona per aktie.

– Det är en urstark rapport och det känns som om 2010 blev en revansch för mig personligen, säger Torsten Jansson bland annat till Dagens industri efter att för inte alltför längesedan varit mer eller mindre uträknad av vissa pessimister.

Torsten Jansson har nu stora expansionsplaner och han letar potentiella köpobjekt för fullt, bland annat i Nordamerika och Asien.

– Det finns många intressanta bolag. Nordamerika ligger nog närmast till hands, säger Torsten Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".