Fredagsbön på Tahrirtorget. Egyptens president Hosni Mubarak. Foto: Scanpix. Montage: Sveriges Radio.
Uddevalla

Demonstration mot Mubarak

"Jag vill åka dit"
1:32 min

Egyptens president Hosni Mubarak vägrar avgå och det egyptiska folket fortsätter att demonstrera mot regimen.

– Nu ska vi göra detsamma här, säger Nahda Sharara.

I morgon ska det hållas en demonstration i Uddevalla vid Bohusläns Museum, men Nahda säger att hon önskar att hon kunde vara i sitt hemland just nu.

– Jag önskar jag kunde hoppa på ett flygplan och åka till Tahrirtorget. Det är mer än 300 personer som har dött. Jag vill visa att jag bryr mig. Jag vill gärna göra det här, säger Nahda.

Nahda har följt utvecklingen i sitt hemland noga. Hon sörjer alla de som har dött i demonstrationerna och hoppas att president Mubarak avgår.

Något många trodde skulle hända igår, när presidenten talade till folket. Istället sa han att han inte avgår. Nahda kunde inte tro det.

– Jag skrattade ihjäl mig. Han vill inte ge upp. Han är envis och, jag vill inte säga kallblodig men han vill inte lyssna på folket, säger Nahda.

Presidenten Mubarak är envis men det egyptiska folket är mer envisa. Möjligheten till frihet och mänskliga rättigheter finns inom räckhåll, säger Nahda. Det gäller bara att hålla ut.

– De kommer inte att ge upp. Det som är härligt är att rädslan vi har levt med i så många år, den rädslan är borta, säger Nahda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".