Helgens olyckor och brott

Här kan du läsa om vilka brott och olyckor som rapporterats in till polisen.

03:00 Rånförsök Trollhättan
I Trollhättan råkade en kille i 20-årsåldern för en rånare. Det var när han kom gående på Hjortmossegatan som en man kom fram och tog tag i honom och hotade honom med en kniv.
Det uppstod bråk och 20-åringen lyckades sparka rånaren i magen så att han vek sig, vilket gjorde att killen kunde fly därifrån. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot. Enligt signalementet var han klädd i mörka kläder, hade skäggstugg och var i 30-årsåldern.

Ca 03:00 Grov misshandel Trollhättan
En man i 25-årsåldern misshandlades på en privat fest i Lextorp. Han blev nerslagen och fick ta emot både sparkar och slag när han låg på golvet. Flera personer deltog i misshandeln, men polisen har ännu inte gripit någon. Brottet rubriceras som grov misshandel.

02:30 Misshandel Åmål
På Vänern pizzeria i Åmål utbröt ett bråk när en av gästerna gav sig på krögaren och välte ner kassaapparaten. Han försvann innan polisen hann dit. Enligt polisen ska bråket ha börjat med en diskussion om maten.

Ca 01:00 Misshandel Trollhättan
I Sjuntorp blev det bråk på en privat fest i Folkets hus. En nittonårig tjej knuffade bakåt så illa att hon ramlade och slog huvudet i golvet och tuppade av. En man i 25-årsåldern är nu gripen, misstänkt för misshandel.

Ringa narkotikabrott Åmål
Polisen fick syn på en man i 20-årsåldern på Hamngatan och tyckte att han verkade vara påverkad av något och tog med honom till stationen för provtagning.

10:21 Trafikolycka E6 Ljungskile
På E6 utanför Ljungskile har det inträffat en seriekrock i norrgående körfält. Eventuellt kan den senare krocken bero på att man bromsat för den första olyckan.
Enligt preliminära uppgifter kan det vara upp till nio bilar inblandade i krocken. Just nu finns inget som tyder på några allvarliga personskador, men någon airbag har löst ut, och ambulans är på väg.
Trafiken rullar just nu väldigt sakta förbi olycksplatsen. 

4:30 Misshandel Vargön
En man misshandlades svårt i ansiktet i morse. Mannen befann sig på en fest i en verkstadslokal på Nordkroksvägen och blev där grovt slagen i ansikten av en annan man. Offret har förts till Näl och gärningsmannen är ännu på fri fot.

03:00 Väskryckning Trollhättan
En kvinna blev utsatt för två väskryckare på Idrottsvägen i Edsborg i natt. Det var när hon skulle öppna porten till det flerfamiljhus där hon bor, som två okända gärningsmän kom fram och ryckte ifrån henne väskan, som hon hade hängande på axeln. Ingen har gripits för brottet än.

18.00 Butiksstöld Överby
Två personer sitter anhållna hos polisen för butiksstöld. En man i 25-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern misstänkts ha stulit varor från Intersport på Överby för ett värde av 7 000 kronor. Båda är kända av polisen.

Ca 17:00 Brand Trollhättan
Det brann i en flerfamiljsfastighet på Hjortmossegatan i Trollhättan. Det var svårt för räddningstjänsten att hitta brandhärden men man upptäckte efter ett tag att det hade börjat brinna i ett förråd i källaren.

Branden misstänks vara anlagd och polisen har därför skrivit en anmälan om mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".