Gullmarsgården – här jobbar personalen ensam på natten. Foto: Angelique Hvalgren Johansson/P4 väst
Munkedal

”Det är inte sant”

”Knivincidenten har aldrig hänt”
0:37 min

Vd:n för Gullmarsgårdens boende i Munkedal, Rickard Bengtler, menar att personalens beskrivning av situationen på Gullmarsgården inte är sann.

– Personalen talar inte sanning, säger han och pekar till exempel på att det aldrig varit någon incident där någon på boendet varit hotfull och beväpnad med kniv.

Till exempel vittnar de anställda om att det gjordes inbrott vid behandlingshemmet förra året då det stals både nycklar, mediciner och kontanter från de boende. För några veckor sen attackerades en ensam undersköterska av en av de boende som var drogpåverkad och beväpnad med kniv. Och i helgen ska en person utifrån ha tagit sig in på behandlingshemmet under natten.

Efter de här incidenterna kräver nu personalen att inte behöva arbeta ensamma på natten.

Ledningen har reagerat starkt på att de anställda pratat med media om situationen på boendet. I ett sms meddelar personalen:

”Det är krig på vår arbetsplats, någon ska hängas.”

Enligt personalen försöker ledningen ta reda på, genom att ”förhöra personalen”, vem det är som pratat med P4 Väst. Men det håller inte vd:n Rickard Bengtler med om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".