Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Munkedal

Facket på besök på Gullmarsgården

Facket: ”Det har varit oroligt”
0:49 min

Det är ingen nyhet för fackförbundet Kommunal i Uddevalla att personalen på behandlingshemmet Gullmarsgården upplever sin arbetsplats som otrygg. Facket ska nu se vad de kan göra för att förändra det.

– Några gånger under årens lopp har det varit oroligt därute, men det har varit fram och tillbaka, säger Kommunals ordförande Malin Severin.

Kommunal, som besökt boendet flera gånger, har också upplevt att ledningsgruppen inte tagit personalens oro på allvar vid ett antal tillfällen.

– Ibland har det inte känts som att arbetsgivaren har tagit det på allvar, säger Malin Severin.

I helgen tog sig en utomstående person in på boendet på natten och personalen protesterar mot att en anställd tvingas arbeta ensam nattetid. Malin Severin ska därför träffa personalen under eftermiddagen för att diskutera hur tryggheten kan förbättras.

– Jag tycker att det är viktigt att titta på risker och hot, du ska ju inte känna dig hotad på din arbetsplats, säger Malin Severin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".