Lysekil hårdbevakas under midsommarhelgen

Lysekil är särskilt intressant för polisen under midsommaren - det blir en koncentration av bevakningen där.

Att Lysekil hårdbevakas av polisen det har sina skäl - det har varit ganska stökigt i Lysekil under några midsomrar bakåt i tiden. Tidigare år har motsvarande stök skiftat mellan Marstrand Smögen och Strömstad. Det säger Roy Ljungquist, polisens stabschef för den stora kommenderingen som ska hålla ordning i Bohuslän under midsommarn. Det började redan igår förstås, midsommaren kryper lite tidigare.

Och hur stor själva extrakommenderingen är, det talar polisen inte om som vanligt ”Tillräckligt stor”, är det klassiska svaret. Men enligt Roy Ljungquist så har det i allmänhet blivit lugnare i Bohuslän vid midsommaren - och kommenderingen är anpassad efter det, säger han försiktigt. Polisen satsar förhållandevis mera på trafikövervakning - inte minst på midsommardagen, när bakfulla förare kan vara i farten.

Och så är det då Lysekil som specialbevakas - men det har ju hänt något tidigare år att buset har bestämt sig för att busa i Halland i stället för i Bohuslän, så att polisen har fått improvisera en förflyttning av sina staber och personal, ungefär som en general under ett fältslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".