Helgens brott och olyckor

Trots kylan har det hänt en del i området under helgen. Bland annat hade en familj änglavakt när deras bil började glida vid en tågövergång, samtidigt som tåget närmade sig.

Söndag

Uddevalla, misstänkt rattfylleri 11.39
På Fjällvägen vid tennishallen kontrollerades en fordonsförare som tas med för provtagning.

Sjuntorp, misshandel 4.00
Polisen grep en kvinna i 25-årsåldern som misshandlat sin före detta i hans bostad. Parets barn var närvarande när det hände. Mannen skadades inte allvarligt. Kvinnan slog även sönder saker i bostad.

Åmål, ringa narkotikabrott 03.18
Från Mellanbrogatan togs en person med för provtagning. Personen misstänkt för eget bruk och innehav av narkotika.

Uddevalla, våld och hot mot tjänsteman och fylleri 00.12
Inne på en restaurang på Kungsgatan var en gäst stökig och omhändertas av polisen för fylleri.

Lördag

Vänersborg, allmänfarlig vårdslöshet 23.00
Räddningstjänst och polis kallades till en lägenhet på Sundsgatan sedan man fått larm om rök i trapphuset. Det hela visar sig bero på torrkokning. En man i 20-årsåldern misstänks för allmänfarlig vårdslöshet.

Mellerud, brand 16.30
På Ransbergsvägen i Skållerud gick en avsiktlig nereldning av ett gammalt garage över styr och räddningstjänsten fick åka dit och släcka. Ägaren hade informerat räddningstjänsten i förväg om nereldningen och polisen gör inget mer åt ärendet.

Lysekil, brand 15.02
I Alsbäck började det brinna i en sommarstuga av okänd anledning. Inga kända personskador. Polisen har inga misstankar om brott.

Trollhättan, stöld i butik 13.10
En utländskregistrerad vit Mercedesbuss med tonade rutor kör ut från Överby köpcenter. I bilen finns en man och kvinna som misstänks för omfattande butiksstölder de senaste dagarna i bland annat Stenungsund och Uddevalla. Enligt personal och väktare ingår nämnda personer i en större stöldliga. Flera polispatruller spanar efter bilen.  

Mellerud, misstänkt rattfylleri 11.22 
På E45 Dalängen kontrollerades en personbilsförare som medtas för provtagning.

Tanum, trafikolycka 11.20
En familj hade änglavakt när de var ute och åkte bil på en liten väg i Arendal. Strax innan en obevakad järnvägsövergång började bilen glida i halkan, samtidigt som ett tåg var på väg.

Tågföraren såg bilen, och vad som var på väg att hända, försökte bromsa tåget, och signalerade. I sista stund lyckades bilföraren styra ner bilen mot diket, och krockade med en av järnvägsövergångens stolpar.

Ingen i familjen, som består av två vuxna och två barn, blev skadad.

Strömstad, ringa narkotikabrott 10.49
Vid en trafikkontroll vid Grebbestads camping visade en passagerare i en bil tydliga tecken på drogpåverkan och tas med för provtagning.

Orust, misstänkt drograttfylleri 10.17
I Henån kontrollerades en personbilsförare som visade tydliga tecken på drogpåverkan och tas med för provtagning.

Lilla Edet, brand 04.45
Ett rivningshus längs E45 började brinna och enligt polisen rörde det sig troligen om en anlagd brand. Branden rubriceras som skadegörelse.

Trollhättan, misshandel 02.18
På Drottninggatan anträffades en misshandlad person av en polispatrull. En okänd gärningsman har sprungit från platsen. Ingen har gripits misstänkt för misshandeln.

Fredag

Tanumshede, strax före midnatt
En bilförare i 50-årsåldern stoppades i Oppen efter en vinglig färd, och greps av polisen. Mannen är nu anhållen, misstänkt för narkotikabrott.

Lilla Edet, Olaga hot 22.53
En 30-årig man som precis släppts greps igen av polisen sedan han hotat en kvinna som anmält honom för misshandel och tidigare hot. Enligt polisen ska mannen ha försökt få kvinna att ta tillbaka anmälan. Mannen är nu anhållen igen, misstänkt för olaga hot och övergrepp i rättsak.

Båberg, villainbrott 22.20
Husägare upptäckte att det varit inbrott i huset när de kom hem vid 22-tiden. Tjuven eller tjuvarna tog sig in genom att bryta upp ett fönster och det saknas smycken.

Strömstad, stöld
En 20-årig man greps misstänkt för stöld på Nordby köpcentrum sedan personal känt igen honom. Mannen misstänks ha stulit en jacka till ett okänt värde dagen innan, och greps när han återvänder till brottsplatsen. Mannen sitter nu anhållen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista