Munkedal

Vandalism på Gullmarsgården polisanmäld

Ännu en incident har inträffat vid Gullmarsgårdens boende i Munkedal som gör att ledningen nu investerar i kameraövervakning av området. En bil som tillhör en i personalen utsattes för skadegörelse under ett nattpass.

I förra veckan kunde P4 Väst avslöja att en rad incidenter och hotfulla händelser skapat osäkerhet hos personalen som inte längre vill arbeta ensamma nattetid vid boendet.

Gullmarsgården är ett boende för psykiskt sjuka och personalen har flera gånger försökt uppmärksamma både fack och ledning på arbetsmiljön. Och natten mellan tisdag och onsdag förra veckan var det så dags igen för en incident som gör flera i personalen osäkra vad gäller arbetsmiljön, främst då nattetid vid ensamarbete.

Någon eller några har under natten använt ett stickverktyg och punkterat två däck på en bil för en i personalen. Det här framkommer av en polisanmälan som gjorts till polisen i Uddevalla. En händelse som nu fått ledningen att alltså investera i en kameraövervakning av området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista