Uddevalla/Västerås

Ung kvinna kan ha mördats

Åklagare: "Vi hoppas få klart besked om vad som hänt"
0:59 min

En ung kvinna från Uddevalla kan ha mördats. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, hittades i går natt medvetslös på ett hotellrum i Västerås. Hon avled senare.

En man i 30-årsåldern från Västerås fanns också i hotellrummet. Han är nu anhållen misstänkt för mord, men ännu så länge vet inte polisen om något brott begåtts, eller om kvinnan dött av naturliga orsaker.

– Obduktionen är avgörande för om mannen ska begäras häktad eller om man ska häva anhållandet, säger kammaråklagare Annika Borgerud-Källsson, som är förundersökningsledare.

Varför är han anhållen?

– Han är anhållen för att det är av en stor vikt att han finns i förvar i avvaktan på ytterligare utredning. Den utredningen är ju att undersöka dödsorsaken.

– Det finns vissa iakttagelser och vissa indikationer som gör att det inte kan uteslutas att det har begåtts ett brott. Det är därför han är anhållen, säger kammaråklagare Annika Borgerud-Källsson.

– Innan vi kan räta ut de frågetecknen är mannen fortsatt skäligen misstänkt för mord.

Vilken relation mannen och kvinnan vill inte kammaråklagaren säga så mycket om.

– Vi har fått uppgifter om att de har varit vänner, men mer än så vill jag inte säga. 

Hon vill heller inte säga något om varför de båda fanns på hotellrummet.

Den anhållne mannen förnekar brott. Han sitter anhållen som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Enligt vlt.se är mannen tidigare dömd flera gånger; bland annat för misshandel, utpressning, övergrepp i rättssak, hemfridsbrott och narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".