Polisen vill att Uddevallabor kontroller om de haft inbrott. Foto: Lars Pehrson/Scanpix
Uddevalla

Misstänkta inbrottstjuvar gripna

Polisen: ”Titta igenom era hem”
3:42 min

Polisen i Uddevalla har gripit tre män mellan 18 och 26 år misstänkta för förberedelse till grov stöld. Polisen vill gärna att Uddevallabor som sett något misstänkt i norra Uddevalla hör av sig.

En av männen greps i en bil i Fasserödsområdet, de övriga två i närheten av bilen, vid middagstid i dag. Polisen misstänker att den utrustning som fanns i bilen, bland annat brytverktyg, har använts eller skulle användas för att göra inbrott.

Polisen uppmanar personer som bor i norra Uddevalla att kolla över sina värdesaker så att ingenting saknas i hemmet. Misstänker man att man har haft inbrott ska man kontakta polisen.

– Ofta är det guld och kontanter som försvinner, säger Peter Svernling.

Polisen vill också att personer som sett en grå Volkswagen Passat i norra Uddevalla hör av sig till polisen i Uddevalla genom att ringa 114 14.

Den senaste tiden har det varit många inbrott i Uddevalla och polisen misstänker att de tre män som gripits i dag ingår i en utländsk liga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".