Foto: Kristina Stulken/P4 Väst.
Färgelanda

Tvisten mot cheferna kostar

Fakturorna för den advokat som företräder Färgelanda kommun mot de sparkade chefstjänstemännen är hittills uppe i drygt 200 000 kronor. 

Tillsammans med arvodet till konsulten som är tillförordnad kommunchef är nu kostnaden uppe i en halv miljon.

I december fick Färgelandas kommunchef Jan Eriksson och ekonomichefen Johan Karlsson sparken av den nya majoriteten i kommunen. Bakgrunden är bland annat skandalen med Björnhuset, industrihuset som blivit nästan tre gånger dyrare än beräknat.

Men de båda cheferna tänker inte stillatigande acceptera att bli av med sina jobb på detta vis.

De har tagit strid, och det är en strid som kan bli riktigt dyr för Färgelanda kommun.

Arvodet från Rosengrens advokatbyrå, som anlitades i december, ligger på 2 400 kronor i timmen. Hittills har det alltså kommit in fakturor på sammanlagt drygt 200 000 kronor. 

Detta tillsammans med arvodet för den tillförordnade kommunchefen som kostar cirka 1 500 kronor i timmen, och som hittills tjänat 300 000 för 26 dagars arbete, så har kostnaden för de sparkade cheferna redan nu kommit upp i en halv miljon.

Och det lär inte vara slutsumman. Processen fortsätter, och om de sparkade cheferna får rätt i Arbetsdomstolen så lär de kunna utkräva varsitt rejält skadestånd från Färgelanda kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".