Helgens brott och olyckor

Helgen inleddes tragiskt med en dödsolycka på E45 i Frändefors natten mot lördagen. Under natten mot söndagen greps fyra personer misstänkt för misshandel i Tanumshede, och i Trollhättan var det bråk på Drottningstorget.

11:20 Trollhättan Singelolycka
En bil åkte av vägen strax norr om Torpabron på E45. En äldre man, som var ensam i bilen, fick allvarliga skallskador enligt polisen och är förd till NÄL.

10:37 Orust. Isolycka
Fyra skridskoåkare i ett större sällskap gick igenom isen vid Mollösund. Sjöräddningen och räddningstjänsten åkte ut men kunde vända hem igen eftersom de fyra fått hjälp av folk på plats att komma upp.

03:00 Trollhättan Misshandel
Flera personer började slåss på Drottningstorget och bland annat blev en kvinna sparkad i ansiktet. Polisen har tagit emot flera anmälningar om misshandel.

01:00 Tanumshede Misshandel
En man blev misshandlad under ett bråk i en bostad, och fördes till Näl för vård. Han skadades inte allvarlig och har lämnat sjukhuset. Fyra personer, tre män och en kvinna, greps av polisen. Alla fyra kommer att släppas under söndagen efter förhör.

00:49 Lilla Edet Trafikolycka
En person skadades, oklart hur allvarligt, vid en fyrhjulingsolycka på väg 625 mellan Bäck och Torskog.

Lördag:

22:50 Uddevalla Skadegörelse genom eld
Okända gärningsmän tände på flera bilar på Spikvägen vid Herrestad i Uddevalla.

20:52 Ed Trafikolycka
Två bilar frontalkrockade vid Gröne backe camping nära brandstationen. Sammanlagt sex personer fördes till sjukhus, en till Näl och resterande till Bäckefors, men ingen av dem ska ha skadats allvarligt.

12:00 Mellerud Fortkörning
Fem bilförare körde för fort vid en poliskontroll på E45 söder om Mellerud under förmiddagen. En av bilförarna körde 113 kilometer i timmen på en 70-sträcka, och blev av med körkortet.

10.45 Munkedal Misstänkt rattfylleri
En personbil stoppade och kontrollerade vid Aspång. Föraren fick blåsa och togs med för provtagning.

09:13 Strömstad Rattfylleri
En person fick blåsa vid en kontroll inne i Strömstad, och visade sig ha 0,22 promille alkohol i blodet.

05:58 Strömstad Trafikolycka/fordonsbrand
En singelolycka inträffade på E6 norr om Strömstad och fyra personer fördes till sjukhus efter olyckan. Enligt polisen ska ingen av dem skadats allvarligt. Bilen fick sladd och körde in i mitträcket. Den började också brinna.

04:11 Frändefors Frontalkrock med dödlig utgång
En man i 20-årsåldern, hemmahörande i Dalsland, omkom vid en trafikolycka på E45 i höjd med Frändefors tidigt i morse. Enligt polisen var det två personbilar som av okänd anledning frontalkrockade vid fyra-tiden, och mannen som avled vid olyckan klämdes fast i sin bil.

I den andra bilen färdades en man som fördes till Näl för vård efter olycka. Enligt polisens uppgifter ska han ha fått benskador.

Det uppges ha varit mycket halt på platsen.

01.25 Trollhättan Misshandel
En man i 50-årsåldern misstänks för misshandel efter att han slagit till en taxichaufför på torget. När mannen satte sig i taxin var han otrevlig mot chauffören och använde rasistiska tillmälen, vilket gjorde att chauffören bad honom kliva ur bilen. Då svara mannen med att slå taxichuaffören i ansiktet. Mannen är inte gripen, men polisen säger att man vet vem han är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista