Löfgren fick för mycket pengar

Det socialdemokratiska regionrådet i Västra Götaland Lennart Löfgren fick 135 000 kronor i arvoden som han inte hade rätt till under förra året. I januari förra året infördes nya regler inom Västra Götalandsregionen. De innebar att de 17 regionråden inte skulle få något extra arvode för styrelseuppdrag i bolag som helt eller delvis ägs av regionen.
Trots det fick Lennart Löfgren 135.000 kronor i extra arvoden under året, förutom den vanliga lönen som regionråd på 40.000 kronor i månaden. Det var från det helägda bolaget Västsvenska Turistrådet med dotterbolaget Aktiv Semester. Därfrån fick han 64.646 kronor. Dessutom är Löfgren med styrelsen för i Almi Väst som delvis ägs av regionen. För uppdraget i Almi tillsammans med dotterbolaget Start Invest fick han tillsammans 70.474 kronor under 2000. VD:n för Almi Väst säger till RadioVäst att ersättningarna 2001 är i samma nivå som 2000. Det innebär att det socialdemokratiska regionrådet Lennart Löfgren fått 135.000 under förra året, helt emot reglerna. Men Lennart Löfgren säger till Radio Väst att han inte vetat om reglerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".