Skärpta krav på Lysekils lekland efter incident

Igår polisanmäldes Lysekils Lekland sedan en vagn ur ett tåg spårat ur och vält. Några passagerare skadade sig lindrigt och kommunen ser allvarligt på det som inträffat.

Nu väntar skärpta krav, annars får Leklandet läggas ner. Det är nämligen inte första gången det sker olyckor på nöjesanläggningen strax utanför Lysekil.

I fjol skedde en polisanmälan mot leklandet sedan en ung flicka bröt båda armarna på motorbanan. Polisen ville ingripa mot anläggningen men fick inget stöd av lagboken, eftersom det rör sig om en nöjesanläggning och inte en tivolianläggning. Istället försökte kommunen förmå de ansvariga på anläggningen att skärpa säkerheten. Men de samtalen gick trögt. Och de ansvariga visade inget eget intresse för att förbättra säkerheten, enligt Lysekils kommun.

Nu försöker kommunen gå en annan väg genom att säga upp det rådande hyresavtalet och lägga fram ett nytt. Med skärpta säkerhetskrav ska man få Lysekils lekland att bli en tryggare anläggning. För om de inte skriver under, så blir det flytt.

Det nuvarande hyresavtalet går ut vid årsskiftet.

Stefan Elofsson 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista