Udda studenter på HTU

Studenterna på Högskolan i Trollhättan/Uddevalla skiljer sig mycket från övriga studenter i landet. Det visar Högskoleverkets årsrapport.

De icke-traditionella studenterna, alltså studenter som utmärker sig på olika sätt, är många på HTU. Det handlar om personer som är över 25 år, studerar på deltid eller har haft långa uppehåll i studierna.
Bland annat är nybörjarna vid högskolan i Trollhättan/Uddevalla de äldsta på samtliga av Sveriges större högskolor. Den genomsnittlige studenten är över 26 år när han eller hon skriver in sig på HTU.
Dessutom är andelen kvinnor bland de högsta i hela Sverige. Två av tre som studerar här, är kvinnor. Det finns också ovanligt många personer med arbetarbakgrund och som har lågutbildade föräldrar.
Ser man däremot till lärarna på HTU, skiljer dom sig inte så mycket från mängden. Förutom då, att HTU har den lägsta andelen professorer i hela landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista